İSTANBUL / BEYKOZ - NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

BU MİLLET VE VATAN İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR.  BU GÜNÜ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLADIK.

Mrt

Çanakkale Zaferi'mizin 109.yıl dönümünde, bu aziz vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır.Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

Ara

01.12.2023 TARİHİNDE OKULUMUZDA  "FİLİSTİN'E DESTEK" TEMALI KERMES DÜZENLENDİ. KERMESE NECİP FAZIL KISAKÜREK İLKOKULU- NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU VE BİBİ GENCELİ İLKOKULU ÖĞRETMEN , ÖĞRENCİ VE VELİLERİNİN BÜYÜK DESTEĞİ OLDU. ELDE EDİLEN GELİR FİLİSTİN'E GÖNDERİLECEK. OKULUMUZ ADINA TEŞEKKÜRLER.

Kas

Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı"nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür. Kendi kültürel ve tarihî özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (BahreynBirleşik Arap EmirlikleriCezayirFasKatarLibyaMısırSuudi ArabistanTunusUmmanÜrdünYemen) her yıl 28 Şubat günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye'de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 Atatürk Yılı'nda Kenan Evren tarafından Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı 14 Ekim 2023 Tarihinde Yönetmeliklerde değişiklik yaptı. Bu Değişiklikleri Öğrenmek için Lütfen Linki Tıklayınız.

Kas

Her 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalini saygı, rahmetle ve minnetle anıyoruz.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi okulumuzda da anılacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde, onun önderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da büyütmek ve güçlendirmek için çalışmaya kararlıyız.

Ekm

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

May

Günümüz sirenlerinde hem anons yapılabilmekte hem de anlamları önceden bilinen ikaz ve alarm işaretleri verilebilmektedir. Ülkemizde kullanılmakta olan İkaz ve Alarm işaretleri 4'e ayrılır: Sarı İkaz, Kırmızı Alarm, Siyah Alarm (KBRN Alarmı) ve Beyaz İkaz (Tehlike Geçti İkazı).

Nis